top of page

איך עשיתי רילוקיישן לתאילנד - כל השאלות ששאלו אותי אי פעם על רילוקיישן לתאילנד

  • Writer: Marina Sorochinsky
    Marina Sorochinsky
  • Apr 28
  • 7 min read

אני מרינה, יזמת דיגיטלית ונוודת דיגיטלית, חיה את החלום (והמציאות) כאן בתאילנד כבר תקופה.

לפני כמה חודשים ארזתי את החיים שלי בשלוש מזוודות, קניתי כרטיס בכיוון אחד – ועברתי.

זה לא היה צעד ספונטני, אבל גם לא מהלך שתכננתי שנים. זו הייתה החלטה שנולדה מתוך צורך בשקט, ביציבות פנימית, ובהזדמנות לבנות את החיים שאני באמת רוצה.


היום אני גרה בתאילנד, מנהלת עסק דיגיטלי שמאפשר לי לעבוד מכל מקום, ומגלה כל יום מחדש איך החיים נראים כשבוחרים אותם באמת. אני מקבלת הרבה התעניינות על איך עשיתי את זה - והחלטתי לכתוב על זה כאן.


מרינה סורוצ׳ינסקי

מרעיון הרילוקיישן ועד לביצוע - איך? כמה? למה?

לעשות רילוקיישן זה אף פעם לא צעד קטן, בטח לא כשעוברים לבד למדינה זרה.

הרבה שואלים אותי איך קיבלתי את ההחלטה, איך התארגנתי, ואיך נראה התהליך מבפנים – אז החלטתי לספר כאן את הסיפור האישי שלי, צעד אחר צעד, כולל הטיפים והדברים שחשוב לדעת לפני שעושים מהלך כזה.


למה לעזוב בכלל?

היו הרבה סיבות שדחפו אותי לקבל את ההחלטה, אבל אחת הבולטות הייתה תחושת חוסר הביטחון שגברה מאוד בעקבות המלחמה.

האירועים ערערו אותי עמוקות – רמת החרדה והלחץ עלו, ולא רק אצלי – זה היה מורגש בכל מקום.

בהמשך, גם יוקר המחיה רק המשיך להחמיר. עליית מחירי הדיור, המזון, המע״מ, השפעת המלחמה על שוק העבודה, הכל ביחד יצר תחושת חנק.

מצד אחד, השוק קפא: אנשים יצאו למילואים, עסקים נחלשו. מצד שני, המחירים הרקיעו שחקים – ולא ראיתי איך זה הולך להשתנות בקרוב.


מרינה סורוצ׳ינסקי


הרילוקיישן לתאילנד היה ספונטני? לא בדיוק

לעבור למדינה אחרת זה לא תהליך ספונטני.

מה שכן, הייתי די ספונטנית בבחירת היעד: עברתי לתאילנד מבלי שביקרתי בה אי פעם.

אבל מעבר לזה – הכל היה מתוכנן ומחושב: עבודה, ויזה, סידורים, מגורים – כל פרט נבחן ונערך מראש, כדי שהמהלך יהיה כמה שיותר בטוח ומחושב.




למה דווקא רילוקיישן לתאילנד?

תאילנד היא יעד מאוד נוח לישראלים: היוקר מחייה יחסית נמוך – עם שכר ישראלי. מעבר לזה, התאילנדים מאוד שירותיים, מזג האוויר חמים ברוב ימות השנה, ויש איזון נהדר בין חיים נוחים לבין טבע ונופים מדהימים. התחושה הכללית של ביטחון אישי גם הייתה שיקול חשוב מבחינתי. בשורה התחתונה, תאילנד מציעה איכות חיים גבוהה – בעלות הרבה יותר נגישה. וגם מציינת שאני בתור בחורה מרגישה מאוד בטוחה.


איך מתחילים בכלל? 2 דברים חשובים לפני הרילוקיישן

שלב 1 - הוא להבטיח מקור פרנסה מרחוק

בתאילנד אי אפשר לעבוד חוקית בלי ויזת עבודה, ומעבר לכך – גם אם מוצאים עבודה מקומית, השכר נמוך משמעותית מישראל. לכן דאגתי מראש ללקוחות ולתשתית עבודה דיגיטלית שתאפשר לי להתפרנס מכל מקום.


שלב 2 - ויזות

  • ויזה סטנדרטית: ישראלים מקבלים ויזה ל-60 יום, עם אפשרות להאריך בעוד 30 יום (סה"כ 90 ימים).

  • ויזת סטודנט: מי שלומד קורס תאילנדית או אנגלית יכול לקבל ויזה לשנתיים. להגשה כשאתם כבר כאן.

  • ויזת נווד דיגיטלי (DTV): אופציה חדשה יחסית – שהייתי בין הראשונים שהוציאו. את הויזה הזו מקבלים מחוץ לתאילנד, והיא מיועדת למי שמנהל עסק עצמאי דיגיטלי ורוצה לחיות כאן לאורך זמן. יש עוד כמה אופציות, כמו לקבל אישור מחברה בה אתם עובדים שאתם עובדים מרחוק, ללמוד מאי-תאי (איגרוף תאילנדי) ועוד.

  • יכול מאוד להיות שהדברים השתנו מאז, יצאו ויזות חדשות, תנאים חדשים, הכי מומלץ לבדוק באתר השגרירות התאילנדית וסוגי הויזה.


לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות – חשוב להבין לעומק מה מתאים לאורח החיים ולצרכים האישיים.


מה סידרתי מהארץ לפני הרילוקיישן?

  • אחד החלקים המאתגרים ביותר היה להיפרד מהרכוש: למיין, למכור, לארוז – ולהחליט מה נכנס ל-3 מזוודות בלבד.

  • דאגתי גם לפתרונות תשלום מראש: מספר כרטיסי אשראי עם עמלות המרה נמוכות.

  • ביטוחים גם היו חלק מההיערכות: בהתחלה ביטוח ישראלי לחודשים הראשונים, ובהמשך אפשרות לעבור לביטוח בינלאומי או מקומי. אגב, פתיחת חשבון בנק בתאילנד הפכה למסובכת יותר בשנים האחרונות – אז גם כאן כדאי להיערך מראש לאמצעי תשלום דיגיטליים, כמו אפליקציות עם קוד QR שדרכן משלמים כמעט בכל מקום. למאמר על ארנקים דיגיטליים לשימוש בתאילנד.




מה הכי הפחיד אותי בתהליך?

הפחד הכי גדול לא היה מאירוע מסוים – אלא מהלא נודע.

מה יקרה אם משהו יסתבך? אם אתחרט? אם לא יהיה לי טוב? לא אמצא את עצמי?

המחשבה שתמיד חיזקה אותי הייתה פשוטה: במקרה הכי גרוע – אני יכולה תמיד לחזור לארץ.

זה העניק לי תחושת ביטחון והפחית מאוד את החרדות מהמעבר.


יום הטיסה

ביום שטסתי הרגשתי מאוד רגועה. לא התרגשתי יותר מדי – פשוט הרגשתי שזה נכון. הזמנתי מונית שתיאמתי מראש, שחיכתה לי בשדה התעופה בבנגקוק ולקחה אותי ישירות לדירה שסגרתי עוד מהארץ.

למי שמגיע לתאילנד כדי "לבדוק את השטח" – אני ממליצה לסגור מלון לכמה ימים, לראות מקרוב את האזורים השונים, להבין את האווירה, ואז לבחור מקום מגורים שמתאים לסגנון החיים שלו.


רילוקיישן לתאילנד - טיסה

איך מוצאים דירה לגור בה בתאילנד?

התחלתי בחיפושים דרך קבוצות פייסבוק ייעודיות לרילוקיישן ותאילנד, קבוצות וואטסאפ של ישראלים בחו"ל, וחיפוש יומיומי במרקטפלייס של פייסבוק. חשוב לדעת שבתאילנד הרבה מהדירות הטובות לא מפורסמות באתרים הרגילים – אלא דווקא בקבוצות המקומיות. תמיד כדאי לבדוק את הדירה פיזית לפני שסוגרים, לוודא שיש אינטרנט איכותי, להבין מי השכנים, ולוודא שהמיקום באמת מתאים לסגנון החיים שרוצים לנהל.


התמודדות עם ביורוקרטיה

  • תקשורת: בימים הראשונים השתמשתי ב-eSIM שרכשתי דרך Airalo – מאוד נוח כדי להישאר מחוברת מיד בנחיתה. בהמשך רכשתי סים שנתי בעלות של כ-1800 באט (כ-180 ש"ח), שמקנה חבילת גלישה ושיחות לאורך כל השנה. לסים הזה חיברתי את המספר הישראלי שלי כך שאני יכולה לקבל שיחות מישראל בלי בעיה.

  • חשבונות בנק: היום כמעט בלתי אפשרי לפתוח חשבון בנק בלי ויזת עבודה. לכן, אני משתמשת בארנק דיגיטלי בשם TrueMoney – אפליקציה שמאפשרת להפקיד מזומן (עד 3000 באט בכל פעם) בסניפי 7/11, ולשלם דרכה דרך קוד QR, ממש כמו המקומיים.

  • ויזות: דיברתי על זה גם קודם, אבל חשוב להדגיש – חייבים לדאוג לויזה מראש! ויזת נווד דיגיטלי (DTV) למשל אפשר להוציא רק מחוץ לתאילנד (גם ממדינה שכנה זה בסדר, רק התנאים משתנים ממדינה למדינה), ולא בזמן השהות כאן.


📱 אפליקציות שחייבות להיות על הטלפון שלך בתאילנד

אחד הדברים שהופכים את החיים בתאילנד להרבה יותר נוחים – הוא שימוש נכון באפליקציות המקומיות. הנה האפליקציות שחובה להוריד כבר ביום הראשון:


  • לאזדה (Lazada): האמאזון של אסיה – אפשר להזמין כמעט כל דבר אונליין, ממוצרי חשמל ועד נעליים, במחירים מצחיקים. המשלוחים לרוב מהירים וזולים מאוד.

  • בולט (Bolt): אפליקציית מוניות זולה יותר מ-Grab. אמינה, נוחה, והמחירים קבועים מראש – בלי הפתעות. אפשר להזמין אופנוע/רכב ואפילו רכב מיוחד לנשים בלבד.

  • גראב (Grab): אפליקציה להזמנת מוניות, משלוחי אוכל, וקניות סופר אונליין. חובה לימים גשומים או כשרוצים לחסוך זמן.

  • ליין (LINE): אפליקציית התקשורת הכי פופולרית בתאילנד. הרבה בעלי דירות, נותני שירותים וחנויות מתנהלים דרכה, לעיתים אפילו יותר מווטסאפ.

  • טרו מאני (TrueMoney): ארנק דיגיטלי. אפשר להטעין כסף מזומן ולשלם כמעט בכל מקום באמצעות סריקת QR קוד – חוסך הסתבכות עם כסף קטן.


שימוש באפליקציות האלה חוסך זמן, כסף והרבה כאבי ראש – ומאפשר להשתלב בצורה הרבה יותר חלקה בקצב החיים המקומי. מומלץ להוריד אותן כבר מהארץ ולהגדיר משתמש מראש.


מה הפתיע אותי לטובה או לרעה?

הפתיע אותי מאוד עד כמה קל להסתדר כאן ביום-יום: תאילנד מאוד קלילה לדעתי, הכל פשוט, יש תחושת ביטחון אישי גבוהה. מצד שני, הופתעתי לגלות כמה רעש ואי-שקט יכולים להיות באזורים מסוימים – וזה דורש סבלנות עד שמוצאים מקום שקט ונוח באמת לעבודה.




העסק והעבודה מרחוק

מהרגע הראשון דאגתי שהדירה שבה אני גרה תהיה מצוידת באינטרנט איכותי. לקחתי איתי ציוד חיוני כמו אוזניות, מטענים, מפצלים – למרות שברוב המקרים באמת אפשר לקנות כאן הכל במחירים סבירים מאוד.

עבדתי גם עם לקוחות קיימים מישראל, וגם קיבלתי לקוחות חדשים תוך כדי תנועה. להפתעתי, רוב הלקוחות בכלל לא שמו לב שאני בחו"ל – מה שחיזק את התחושה שמה שחשוב זה לא מאיפה את עובדת, אלא איזה שירות את נותנת.


נוודות דיגיטלית


אתגרי העבודה מתאילנד

האתגר הכי משמעותי הוא ניהול הפרשי השעות: הבוקר שלי בתאילנד הוא הלילה בישראל, וזה אומר שהיום שלי נסגר מוקדם יחסית. למדתי לנהל את הזמן שלי אחרת – לקבוע פגישות בשעות נוחות לשני הצדדים, ולהשאיר לעצמי מרחב גמיש לשינויים.


נוודות דיגיטלית ועבודה מרחוק


האם לקחת תרופות מהארץ? אילו תרופות כן כדאי להביא?

לקחתי איתי המון תרופות – ולגמרי לחינם.

מזג האוויר בתאילנד חמים ונעים, וביחס לארץ כמעט ולא חליתי.

בנוסף, הרפואה כאן מאוד מתקדמת: יש גישה קלה לרוקחים, התרופות זמינות, חזקות ואיכותיות.

אפשר פשוט להיכנס לבית מרקחת, להסביר מה הבעיה, ולקבל טיפול מיידי – בלי להילחץ.


מה לגבי חיסונים לפני המעבר?

עשיתי חיסונים – אבל למי שחי בעיר ולא מתכנן להסתובב הרבה בטבע, לדעתי האישית בלבד (ולא המלצה!) - אפשר לוותר. אם אתם מתכננים לגור באזורים מיוערים או ליד חיות, כדאי לשקול חיסונים נגד כלבת. בתאילנד מסתובבים לא מעט כלבים משוטטים ונשיכה מקוף זה לא נעים, אז עדיף להיות מוכנים – אבל מי שחי בעיר בקושי נתקל בזה.


קניות והתארגנות

איזה דברים מהבית הכי היית שמחה להביא איתך?

תבלינים מהארץ – קשה למצוא כאן בדיוק את אותם טעמים שאנחנו רגילים אליהם.


מה הפריט שהכי התחרטת שהבאת?

יותר מדי בגדים ונעליים .החיים כאן קלילים – רוב הזמן מסתובבים בכפכפים ובבגדים קצרים. תוך זמן קצר בניתי לעצמי מלתחה חדשה שמתאימה לאקלים ולסגנון החיים כאן.


בגדים


מה הדבר הראשון שקנית בתאילנד?

עשיתי קנייה גדולה בסופר – מתוך הרגל מהארץ. אבל מהר מאוד גיליתי שלפעמים משתלם הרבה יותר לאכול בחוץ – זול, נגיש, מהיר וטעים. למרות זאת, אני עדיין אוהבת לבשל לעצמי בבית, במיוחד אוכל ישראלי.


מה לגבי האוכל?

היה לך קשה להתרגל לאוכל המקומי?

בהתחלה הרבה דברים נראו מוזרים, אבל החלטתי לטעום ולהתנסות. חשוב לדעת שהרבה מאוד מנות כאן חריפות – ומודדים את רמת החריפות לפי כמות הפלפלים.


מנות אהובות עליי שאני ממליצה לטעום:

פאד תאי, מרק טום יאם, סלט סום טאם (פפאיה), פאד קפאו, גיוזה, עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו ואורז.


יש מאכל ישראלי שהתגעגעת אליו במיוחד?

חומוס. אז פשוט הכנתי לעצמי בבית.


מה המאכל התאילנדי הראשון שניסית?

פאד תאי עוף – מצחיק כי אף פעם לא טעמתי את זה בארץ.




חיים יומיומיים

איזו אפליקציה הצילה אותך ברגעים קריטיים?

בולט (Bolt) - בין אם כי התחיל גשם פתאומי או שפשוט התעייפתי ללכת – מזמינה אופנוע, ותוך דקות אני ביעד.


כמה זמן לקח לך להרגיש "בבית" במקום החדש?

לקח לי בערך חודשיים-שלושה להרגיש באמת בבית. להכיר את הרחובות, להבין את השגרה, להרגיש חלק מהסביבה. אני חושבת שזה אינדיוידואלי לגמרי.


חוויות ותובנות אישיות

בתהליך הזה גיליתי על עצמי שאני הרבה יותר חזקה ממה שחשבתי. להתנהל לבד במדינה זרה דורש משמעת עצמית, גמישות מחשבתית והמון אמונה בדרך. למדתי לחיות עם חוסר ודאות ולהפוך אותו לחלק מהחיים. היו רגעים בודדים שבהם התגעגעתי מאוד – במיוחד בחגים כמו פסח – אבל המחשבה שתמיד יש לי לאן לחזור נתנה לי ביטחון להמשיך.


מה לא הייתי עושה שוב

מה הייתי עושה אחרת?

אורזת פחות. ברור היום שלא צריך לסחוב חצי מלתחה – הכל כאן נגיש וזול.

הייתי בוחרת אזור אחר?

בחרתי אזור שמתאים לי – אבל כן הייתי נותנת לעצמי קצת יותר זמן לבדוק כמה אופציות לפני בחירה.

הייתי מתכננת אחרת את התקופה הראשונה?

אולי הייתי זורמת יותר – פחות דאגות, יותר אמון בזה שהדברים יסתדרו.




האם הייתי עושה את זה שוב?

כן, חד משמעית! ואם אפשר – הייתי עושה את זה אפילו מוקדם יותר.


מה הייתי עושה אחרת?

הייתי אורזת פחות. באמת שאין צורך לסחוב את כל הבית – בתאילנד יש הכל, והרבה יותר זול.


מה כדאי לבדוק לפני רילוקיישן לתאילנד? לפי הסדר:

  1. מקור עבודה מרחוק יציב.

  2. ויזה מתאימה (ולא להסתמך על ויזת תייר בלבד).

  3. חקר מוקדם על אזור מגורים מתאים – עיר או אי, תלוי באופי החיים שרוצים.

  4. לדאוג לכרטיסי טיסה סגורים מראש, ביטוח בריאות (לא לזלזל בזה).


רוצה לראות איך החיים בתאילנד באמת נראים מקרוב? 🇹🇭

אם אהבת לקרוא ואת/ה שוקל/ת לעשות רילוקיישן לתאילנד, את/ה מוזמנ/ת לעקוב אחרי באינסטגרם.

אני משתפת שם ביומיום שלי כנוודת דיגיטלית בתאילנד – תמונות, תובנות, רגעים מהחיים האמיתיים, וגם טיפים שיכולים לחסוך לך הרבה זמן והתלבטויות.


לשאול, להתייעץ, לקבל השראה 🌸



Comments


bottom of page